Blackjack spelregels

Blackjack-spelregelsWanneer je blackjack gaat spelen is het natuurlijk belangrijk om de blackjack spelregels te kennen. Het is belangrijk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is en wat er juist niet mogelijk is. Het is goed om de spelregels goed te kennen en om zo je kansen te verhogen om een prijs te winnen. De spelregels van het blackjack spel zijn trouwens niet complex. Het is gemakkelijk om ze te leren kennen en om een prijs te kunnen winnen.

Speel direct online Blackjack!

Waar begint het?

Bij het blackjack spel kun je twee kaartenspellen gebruiken. Dit is het minimum. Er worden dus minimaal 104 kaarten gebruikt. In de online casino’s worden er normaal gesproken zes pakken met speelkaarten gebruikt. Er zijn dan 312 kaarten in het spel. Uiteraard worden deze kaarten altijd goed geschud, voordat er begonnen wordt.

Het doel van het spel

Het doel is om 21 punten te halen met de kaarten welke je toegedeeld worden. Het is belangrijk om niet meer dan 21 punten te krijgen. Dan ben je namelijk kapot. De tien, de heer, de vrouw en de boer zijn tien punten waard en de aas is een of elf punten waard. Alle overige kaarten hebben de waarde welke is aangegeven op de kaart.

Het spelverloop

blackjackJe krijgt twee kaarten om mee te starten. Als je een aas en tien punten hebt dan dan heb je 21 en moet je dit ook direct aangeven. De bank betaald direct 1,5 keer de inzet uit aan je en je hebt gewonnen.
Ook is het mogelijk dat je door een combinatie van kaarten 21 punten krijgt. Je krijgt dan niet direct 1,5 keer je inzet uitbetaald. Je zal dan nog even moeten wachten. Als de bank geen 21 punten heeft win je natuurlijk!
Heb je twee dezelfde kaarten? Heb je bijvoorbeeld twee zevens, twee achten of twee negens? Dan kun je de kaarten splitsen. Je moet dan nog een keer de basis inzet plaatsen en je krijgt nog een keer een kaart bij beiden. Soms krijg je weer een dubbele kaart en kun je deze gaan splitsen. Het is goed om dit te doen als het een aantrekkelijk kaart is. Zeker als het een aas is welke je kunt splitsen is dit goed om te doen. Het geeft je iedere keer direct een kans om blackjack te krijgen. Als je echter twee tienen of twee plaatjes krijgt dan is het beter om deze niet te splitsen. Je hebt dan namelijk al 20 punten. Voor de bank zal het moeilijk zijn om hier overheen te komen.

Een harde of zachte hand!

Als je een aas hebt en deze als 11 punten telt dan heb je een zachte hand. In alle andere situaties heb je een harde hand bij het blackjack spel.

Starten! Leren! Winnen!

winnenHet is goed om gewoon te starten. Neem de blackjack spelregels door en zie hoe je er een prijs mee kunt winnen. Doe vervolgens een paar oefenpotjes zonder je eigen geld in te zetten en start daarna met je eigen geld.

Lees verder over Online Blackjack Tips